Ομάδα / Συνεργάτες

Στράτος Γκοτζαρίδης

Ο Στράτος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1962 και είναι ο άνθρωπος που πίστεψε στην ιδέα της εκτροφής σαλιγκαριών, εμπιστεύτηκε τους συνεργάτες του και επένδυσε στην επιχείρηση, δίνοντας τη δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα από τα μεγαλύτερα εκτροφεία της χώρας. Ασχολείται ενεργά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της onefoot και προωθεί την ιδέα σε κάθε ευκαιρία.

Η επαγγελματική του ιδιότητα ως χειρουργός οφθαλμίατρος, και μάλιστα πετυχημένος, με σπουδές στο ΑΠΘ, το Moorfields Eye Hospital στη Μεγάλη Βρετανία και το Mass eye and ear infirmary Boston  του Harvard Medical School στις Η.Π.Α, δεν τον εμπόδισε να αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και τις αγροτικές εργασίες. Αγαπά επίσης την οικογένεια του και τα μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο.

Άγης Αντωνίου

Ο Άγης γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1960 και είναι ο υπεύθυνος εκτροφής της onefoot. Έχει τόσο πολύ μεράκι για τη δουλειά του, που είναι ικανός να γνωρίζει τα σαλιγκάρια ένα-ένα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μεγαλώσουν σωστά και θα τρέφονται ανελλιπώς. Συχνά αναφέρεται στα σαλιγκάρια με παρομοιώσεις από μικρά παιδιά.

Ο Άγης σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξίαρχου από τον Ελληνικό Στρατό τον οποίο και υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία και αφοσίωση. Πλέον, χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ορολογία στα εκτροφεία σαλιγκαριών της onefoot, όπου και επιστρατεύθηκε με τον βαθμό του «μπαμπά», παρατσούκλι για την παροιμιώδη φροντίδα του προς όλους και κυρίως προς τα μικρά σαλιγκάρια.

Εκτός από τα σαλιγκάρια λατρεύει την οικογένεια του, την ελληνική Ιστορία και τις μοτοσυκλέτες.

Λάμπρος Λιασκοβίτης

Ο Λάμπρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι υπεύθυνος για την εμπορική δραστηριότητα και την οικονομική διαχείριση της εταιρείας onefoot. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για τον τομέα εκπαίδευσης που προσφέρει η onefoot. Για το λόγο αυτό επενδύει αρκετό χρόνο στην προσωπική του ενημέρωση γύρω από τα σαλιγκάρια με συνεχή ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό.

Πριν την ενασχόληση με την onefoot, βασική του δραστηριότητα ήταν η διαχείριση επενδύσεων για λογαριασμό ναυτιλιακών ομίλων και τραπεζικούς οργανισμούς. Ανάλογες και οι σπουδές του σε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αγγλία και MBA στο University of Strathclyde στη Σκοτία.

Αν και προέρχεται από ένα καθαρά τεχνοκρατικό περιβάλλον, με την onefoot βρίσκεται πιο κοντά στη φύση που τόσο αγαπά και σέβεται καθώς μέχρι σήμερα ένιωθε και νιώθει σαν στο σπίτι του, στο βυθό της θάλασσας.

Ομάδα / Συνεργάτες

Βασικό κομμάτι της ομάδας μας είναι οι συνεργάτες μας. Επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε μόνο με τους κορυφαίους του κάθε χώρου.

Cretan Snails

Η εταιρεία Επίγευση εδρεύει στην Κρήτη και ιδρύθηκε το 2008. Η αρχική δραστηριότητα περιελάμβανε την κατασκευή εκτροφείων σαλιγκαριών και την παροχή τεχνογνωσίας στην εκτροφή σαλιγκαριών. Έπειτα από χρόνια σκληρής δουλειάς, διαθέτει ευρύ δίκτυο από φάρμες εκτροφής σαλιγκαριών ανά την Ελλάδα. Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη συμπληρωματικής δραστηριότητας όπως η μεταποίηση και η συσκευασία σαλιγκαριών.

Η Επίγευση διαθέτει ένα εξαιρετικό χώρο μεταποίησης σαλιγκαριών. Αγοράζουν σαλιγκάρια από Έλληνες εκτροφείς και παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης. Συνεργάζονται μόνο με εξαίρετους επαγγελματίες από το χώρο του τροφίμου, chef, και ειδικούς στο marketing στοχεύοντας στην απόλυτη ικανοποίηση της πελατείας τους.

Στην παραγωγή των προϊόντων τους χρησιμοποιούν και σαλιγκάρια της onefoot.

Antigny Nutrition

Η Antigny Nutrition κατέχει ηγετική θέση στην αγορά τροφών για εκτροφή σαλιγκαριών και είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους παραγωγής ζωωτροφών, του Group Cavac. Το εργοστάσιο παραγωγής των τροφών σαλιγκαριού βρίσκεται στο Berton της Γαλλίας.

Η συνταγή της τροφής που παράγει η Antigny Nutrition είναι προϊόν μελέτης των τελευταίων 20 ετών σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα κτηνοτροφίας και αγροτικών δραστηριοτήτων στη Γαλλία.

Centre de Formation Chateaufarine C.F.P.P.A

Το κέντρο εκπαίδευσης στο Chateaufarine της Γαλλίας είναι κρατικός οργανισμός για την εκπαίδευση σε θέματα αγροτικής παραγωγής. Τα τελευταία 18 χρόνια, διαθέτει ειδικό τμήμα εκπαίδευσης για την εκτροφή σαλιγκαριών το οποίο θεωρείται κορυφαίο στη χώρα και προσελκύει εκπαιδευόμενους από όλη τη Γαλλία.

Πέραν των μαθημάτων που προσφέρουν εκεί, στόχος των καθηγητών είναι να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους μαθητές και μετέπειτα εκτροφής εντός της σχολής αλλά στα εκτροφεία τους. Κατά διαστήματα επισκέπτονται και τα εκτροφεία μας στην Ελλάδα.