Σαλιγκαρότοποι – Εκτροφεία Σαλιγκαριών

Οι φάρμες εκτροφής σαλιγκαριών της onefoot βρίσκονται σε ειδικά επιλεγμένες περιοχές στον Μαραθώνα και το Καρπενήσι.

Ο σχεδιασμός και η εσωτερική διαμόρφωση των εκτροφείων, που φιλοξενούν τα σαλιγκάρια κατά την περίοδο της  πάχυνσης, πραγματοποιήθηκαν βάσει των υποδείξεων του Centre de Formation CFPPA Chateaufarine που βρίσκεται στην Besançon της Γαλλίας.

Τα εκτροφεία αποτελούνται από διχτυοκήπια 1.000m2 και 1.200m2 με δυναμικότητα παραγωγής 4.500 και 5.400 κιλά αντίστοιχα. Η συνολική έκταση των εκτροφείων πάχυνσης είναι 11.600m2 με δυναμικότητα παραγωγής έως και 55 τόνων σαλιγκαριού ετησίως.

Read more...

Σαλιγκαρότοποι

Οι τοποθεσίες που επιλέξαμε είναι στρατηγικής σημασίας για την εκτροφή σαλιγκαριών.

Χαρακτηριστικά

Οι φάρμες εκτροφής σαλιγκαριών της onefoot βρίσκονται σε ειδικά επιλεγμένες περιοχές στον Μαραθώνα και το Καρπενήσι. Αποτελούνται από εκτροφεία διχτυοκηπίων κλειστού τύπου και διαθέτουν έγκριση τύπου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός και η εσωτερική διαμόρφωση των εκτροφείων, που φιλοξενούν τα σαλιγκάρια κατά την περίοδο της  πάχυνσης, πραγματοποιήθηκαν βάσει των υποδείξεων του Centre de Formation CFPPA Chateaufarine που βρίσκεται στην Besançon της Γαλλίας. Η διαμόρφωση αυτή αποσκοπεί στην προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος των σαλιγκαριών με στόχο την ομαλή τους ανάπτυξη. Έτσι, εξασφαλίζεται η παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων για την πάχυνση των σαλιγκαριών ενώ ταυτόχρονα, προστατεύονται από τον καιρό, τους θηρευτές και άλλους κινδύνους. Τέλος, ο εργονομικός σχεδιασμός των εκτροφείων διευκολύνει και ομαλοποιεί την εργασία του εκτροφέα και ελαχιστοποιεί το χρόνο της συγκομιδής.

Τα εκτροφεία αποτελούνται από διχτυοκήπια 1.000m2 και 1.200m2 με δυναμικότητα παραγωγής 4.500 και 5.400 κιλά αντίστοιχα. Η συνολική έκταση των εκτροφείων πάχυνσης είναι 11.600m2 με δυναμικότητα παραγωγής έως και 55 τόνων σαλιγκαριού ετησίως.

Τοποθεσίες

Μαραθώνας

Η ιστορική τοποθεσία του Μαραθώνα επιλέχθηκε ώστε να αποτελέσει  τη βάση εγκατάστασης του εκτροφείου της oneFoot στην Αττική για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

Πρώτον, ο Μαραθώνας φημίζεται για την ποιότητα του εδάφους και το εύκρατο κλίμα του, ενώ ταυτόχρονα, ως παραθαλάσσια περιοχή διατηρεί ιδανικά επίπεδα φυσικής υγρασίας για την ανάπτυξη των σαλιγκαριών καθ’ όλη  τη διάρκεια του έτους.

Δεύτερον, η περιοχή του Μαραθώνα βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα γεγονός που καθιστά εύκολη, τόσο τη διανομή του προϊόντος, όσο και την προσβασιμότητα για τους πελάτες μας που επιθυμούν να επισκεφθούν τον χώρο.

Το εκτροφείο του Μαραθώνα βρίσκεται σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από την Αθήνα, στον κάμπο του Μαραθώνα, δίπλα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Ο χώρος εκτροφής έχει έκταση 5.600m2 ενώ η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα 8.200m2. H περίοδος εκτροφής ξεκινά τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Μάιο.

 

Καρπενήσι

Η περιοχή του Καρπενησίου επιλέχθηκε για την εγκατάσταση των εκτροφείων της OneFoot εκτός Αττικής, καθώς διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη των σαλιγκαριών. Το εκτροφείο βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, στον οικισμό Καλλιθέα, μόλις 2χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Η ποιότητα του εδάφους σε συνδυασμό με το ήπιο και δροσερό κλίμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες εκτροφής σαλιγκαριών την περίοδο αυτή. Έτσι, σε συνδυασμό με το εκτροφείο του Μαραθώνα επιτυγχάνουμε διαθεσιμότητα προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, η στρατηγική τοποθεσία της περιοχής μας επιτρέπει την άμεση διανομή και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στατιστικά Παραγωγής

Εδώ, θα μπορείτε να δείτε κατά διαστήματα, γραφήματα με την εξέλιξη της παραγωγής μας.