Υπηρεσίες σαλιγκαροτροφίας

Η onefoot είναι μια εταιρία εκτροφής και διάθεσης νωπών σαλιγκαριών δικής της παραγωγής. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών που αφορούν όλα τα στάδια εκτροφής και εμπορίας σαλιγκαριών.

Η συσσωρευμένη πείρα στην εκτροφή σαλιγκαριών και η συνεχής κατάρτιση, μέσω του κέντρου εκπαίδευσης C.F.P.P.A. στο Chateaufarine, επιτρέπει την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και βαθιάς γνώσης ολόκληρης της διαδικασίας από την αναπαραγωγή των σαλιγκαριών έως και τη συγκομιδή τους.

Στις ενότητες που ακολουθούν θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που προαναφέραμε και απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκτροφή σαλιγκαριών αλλά και σε επαγγελματίες εκτροφείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ανάπτυξη της υπάρχουσας υποδομής τους ή συνεργασία μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επισήμως, εντεταλμένος αντιπρόσωπος του C.F.P.P.A. Είμαστε από τους λίγους που εκπαιδεύονται διαρκώς εκεί και διατηρούν σχέση συνεργασίας με το κέντρο εκπαίδευσης.

Read more...

Υπηρεσίες

Δείτε τις βασικές διαφορές μεταξύ των εκτροφείων ανοιχτού και κλειστού τύπου.

 

Ανοιχτού Τύπου

Κλειστού Τύπου

 

 

 

Δυναμικότητα

Περίπου 850kg ανά έτος

Περίπου 4,000kg ανά έτος

Ασφάλεια /Προστασία

Καμιά προστασία από θηρευτές

Απόλυτη προστασία από θηρευτές

Καμιά προστασία από την υψηλή ηλιοφάνεια της χώρας μας

Απόλυτη προστασία, αφού χρησιμοποιείται δίχτυ για 90% σκίαση

Καμιά προστασία ως προς τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Μεγάλη προστασία από δυνατούς ανέμους και ακραίες θερμοκρασίες

Φωλιές

Συνήθως δεν υπάρχουν. Αν υπάρχουν, η δυναμικότητα μπορεί να πλησιάσει αυτήν του κλειστού εκτροφείου, υπό προϋποθέσεις όμως.

Με τις κατάλληλες φωλιές οι απώλειες μειώνονται στο ελάχιστο

Τροφή

Συνήθως δεν χρησιμοποιείται. Προϋπόθεση για να χρησιμοποιηθεί είναι να υπάρχουν φωλιές.

Με τη χρήση σωστής τροφής, έχουμε καλύψει το 50% των παραμέτρων για μια καλή παραγωγή

 

Στην επόμενη σελίδα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες μας

Υπηρεσίες

Η κατάρτισή μας πάνω στην εκτροφή σαλιγκαριών μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών που αφορούν νέους και υπάρχοντες εκτροφείς.

Κατασκευή Εκτροφείων Σαλιγκαριών

Η onefoot διαθέτει τους απαραίτητους συνεργάτες και την κατάλληλη τεχνογνωσία με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής εκτροφείων σαλιγκαριών κλειστού και ανοιχτού τύπου, κυριολεκτικά “με το κλειδί στο χέρι.”

Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή στον υποψήφιο εκτροφέα όλων όσων χρειάζονται για να ξεκινήσει την παραγωγή του χωρίς προβλήματα και με σωστή καθοδήγηση. Είναι πολύ βασικό, για κάποιον που ξεκινά τώρα την εκτροφή σαλιγκαριών, να δει άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Οι κατασκευές των εκτροφείων σαλιγκαριών της onefoot φέρουν «έγκριση τύπου» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που τις εξαιρεί από πολεοδομική άδεια και είναι απαραίτητη για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας.

Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία κατασκευής εκτροφείων:

 • Αξιολόγηση καταλληλότητας του χώρου που προορίζεται για την εκτροφή σαλιγκαριών
 • Προκαταρκτική μελέτη για τοποθέτηση της μονάδας εκτροφής και των βοηθητικών χώρων
 • Λήψη προ-έγκρισης άδειας εγκατάστασης
 • Προετοιμασία χώρου εγκατάστασης
 • Προμήθεια υλικών
 • Κατασκευή μονάδας εκτροφής
 • Κατασκευή/διαμόρφωση βοηθητικών χώρων
 • Διαμόρφωση εσωτερικού
 • Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
 • Υδραυλικές εγκαταστάσεις
 • Λοιπές εργασίες
 • Παράδοση του έργου
 • Γενικές συμβουλές ως προς τη χρήση υλικών
 • Λήψη άδειας εγκατάστασης (άδεια λειτουργίας)

Οι παραπάνω υπηρεσίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του υποψήφιου εκτροφέα, ενώ παρέχεται και μέρος αυτών κατόπιν συνεννοήσεως.

Ως συμπληρωματικές των παραπάνω υπηρεσιών, προσφέρονται οι εξής:

 • Τεχνογνωσία επί θεμάτων εκτροφής (αναλυτικότερα σε επόμενη κατηγορία)
  • Σεμινάριο μιας ημέρας (8 ώρες) – ΔΩΡΕΑΝ, μόνο για εκτροφείς που τους έχουμε κατασκευάσει ή τροποποιήσει εμείς τα εκτροφεία
  • Σεμινάριο στη φάρμα μας (5 ημέρες)
  • Σεμινάριο στη φάρμα του εκτροφέα (3 ημέρες)
  • Διαχείριση εκτροφείων για όλη την περίοδο εκτροφής (δείτε παρακάτω)
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα λειτουργίας
  • Διαδικασίες λειτουργίας κατά ISO 9001
  • Ηλεκτροδότηση από ΔΕΗ
  • Υδροδότηση, είτε μέσω δικτύου είτε από γεώτρηση
 • Κατασκευές
  • Περίφραξη χώρου
  • Λοιπές κατασκευές στον ευρύτερο χώρο της εγκατάστασης

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Διαχείριση & Τροποίηση Εκτροφείων

Διαχείριση Εκτροφείων

Η διαχείριση εκτροφείων σαλιγκαριών είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία της onefoot που παρέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μετά από έρευνα και μελέτη ετών αναπτύξαμε πρωτοποριακή τεχνογνωσία επιπέδου και αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου τη διαχείριση του δικού σας εκτροφείου, παρέχοντας εξειδικευμένο προσωπικό, με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τη δική σας ενασχόληση με την εκτροφή των σαλιγκαριών. Η υπηρεσία αυτή, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη εκτροφή σαλιγκαριών αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να αναλάβουν τις εργασίες του εκτροφείου.

Τροποποίηση εκτροφείων

Η onefoot αναλαμβάνει την τροποποίηση εκτροφείων σαλιγκαριών παλαιότερου τύπου με σκοπό τη αντιμετώπιση προβλημάτων στην παραγωγή ή την αύξηση της δυναμικότητας του εκτροφείου. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζεται με δωρεάν σεμινάριο σε θέματα εκτροφής, με τη μορφή ερωταπαντήσεων, και επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Εκπαίδευση & Τεχνογνωσία

Στη φάρμα μας

Εάν επιθυμείτε να μάθετε τη διαδικασία εκτροφής σαλιγκαριών από την αρχή έως το τέλος, παρέχουμε πενθήμερα σεμινάρια στη φάρμα μας. Κοντά μας, θα δείτε λεπτομερώς τη διαδικασία πάχυνσης των σαλιγκαριών και θα διδαχθείτε τα στάδια πριν και μετά από αυτή, για την ολοκλήρωση μιας περιόδου εκτροφής

Τα σεμινάρια μας μπορούν, ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, να προσαρμοστούν στις δικές σας ανάγκες, ώστε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την εκπαίδευση αυτή. Περιλαμβάνουν θεωρητικά και πρακτικά μέρη που αφορούν στο σαλιγκάρι και την εκτροφή του και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με σκοπό την πληρέστερη εκπαίδευσή σας.

Τα σεμινάρια διεξάγονται μόνο στη φάρμα του Μαραθώνα, κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας.

Στη φάρμας σας

Αν διαθέτετε εκτροφείο και επιθυμείτε να σας βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας και να σας ενημερώσουμε σχετικά με το σαλιγκάρι και τους νέους τρόπους εκτροφής του, δεν έχουμε παρά να περάσουμε λίγες ημέρες κοντά σας, να δουλέψουμε παρέα το εκτροφείο σας και να επιλύσουμε όλες σας τις απορίες.

Για την εκπαίδευση στο δικό σας χώρο απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα από την περίοδο που επιθυμείτε να είμαστε κοντά σας. Το κόστος της υπηρεσίας αυτής, εξαρτάται από τον χρόνο που θα περάσουμε μαζί στο εκτροφείο σας και το βασικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Θεωρητική κατάρτιση

Επιπλέον των σεμιναρίων που διεξάγονται στη φάρμα μας, σεμινάρια οργανώνονται αρκετές φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με θεωρητικά μαθήματα γύρω από το σαλιγκάρι και τους τρόπους εκτροφής του. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης στην εκτροφή σαλιγκαριών κατ’ ιδίαν. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να σχηματίζεται ομάδα τουλάχιστον 2 ατόμων και να βρίσκεστε στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα των νέων ή ελάτε σε επαφή μαζί μας.