Διασφάλιση Ποιότητας Σαλιγκαριών

Για υψηλής ποιότητας σαλιγκάρια, χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας τροφή και μια σειρά άλλων παραγώντων και διαδικασιών, όπως κτηνιατρικό έλεγχο, ISO 9001 & 22000, ποιότητα νερού και ποιότητα εδάφους

Read more...

Διασφάλιση Ποιότητας

Για σαλιγκάρια υψηλής ποιότητας πρέπει να χρησιμοποιείται ειδική τροφή στον κατάλληλο χώρο εκτροφής.

Τροφή

Στα εκτροφεία σαλιγκαριών της onefoot έχουμε επιλέξει τη χρήση αποκλειστικά τροφών Hélinove, της Antigny Nutrition, τις οποίες εισάγουμε από τη Γαλλία. Η εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλη τροφή, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για το σαλιγκάρι που μεγαλώνει μέσα σε εκτροφείο, ώστε να μεγαλώσει εντός του διαστήματος των 150 ημερών, χωρίς όμως να του λείπουν στοιχεία που πιθανώς θα λάμβανε από το φυσικό του περιβάλλον.

Η τροφή σαλιγκαριών Hélinove Unique έχει ως βάση το καλαμπόκι και το αλεύρι και περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μεγαλώσει το σαλιγκάρι αναπτύσσοντας σκληρό κέλυφος και ποιοτική σάρκα. Αυτό γίνεται μόνο με φυσικά συστατικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ενώ οι τροφές δεν περιέχουν ζωικά λίπη και χημικά πρόσθετα. Οι τροφές παράγονται από το εργοστάσιο κατόπιν παραγγελίας μας, έχουν διάρκεια ζωής 6 μηνών και περιέχουν αντιμηκυτιακό υλικό το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση των τροφών και περιορίζει τους κινδύνους για την υγεία του σαλιγκαριού.

Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις ειδικές αυτές τροφές ή χρειάζεστε περισσότερες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Antigny Nutrition θα βρείτε εδώ

Διαδικασίες και Έλεγχος

Κτηνιατρικός Έλεγχος

Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους για την διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος μας είναι η συχνότατη εξέταση δείγματος της παραγωγής μας από κτηνίατρο του τμήματος ελέγχου γάλακτος, κρέατος και προϊόντων αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ISO Παραγωγής 9000 & 22000

Οι διαδικασίες που ακολουθούμε σε κάθε στάδιο καταγράφονται λεπτομερώς κατά τα πρότυπα που ορίζουν οι πιστοποιήσεις του International Organization for Standardization. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα, η onefoot θα διαθέτει τις ανάλογες αυτές πιστοποιήσεις.

Έδαφος και Νερό

Ποιότητα Εδάφους

Η ποιότητα του εδάφους και στους δύο σαλιγκαρότοπους έχει αναλυθεί από ειδικό γεωτεχνικό και έχει κριθεί ως κατάλληλη για εκτροφή σαλιγκαριών.
Επίσης, και στις δύο μονάδες εκτροφής η γη είναι ελεύθερη από λιπάσματα και κάθε είδους εντομοκτόνα, μυοκτόνα και λοιπά χημικά προϊόντα.

Ποιότητα Νερού

Το νερό που χρησιμοποιούμε στα εκτροφεία μας είναι πιστοποιημένο ως κατάλληλο για αγροτική χρήση.